חיפוש
 
 
 
 
 

עץ האבוקדו

 
 
אבוקדו הוא עץ פרי טרופי ירוק-עד ממשפחת העריים.
 
שמו של האבוקדו בא מהשפה האצטקית ובה קוראים לו ahuacatl.
 
משמעות המילה היא אשכים, כנראה בגלל הדמיון בצורה והאמונה שהפרי נותן סגולות מיניות.
 
בספרדית קוראים לפרי aguacate, אך ברוב השפות הפרי נקרא אבוקדו. 
 
מוצאו של האבוקדו במקסיקו ומרכז אמריקה, משם הפיצו אותו הספרדים לדרום אמריקה,
 
ובהמשך הוא הופץ מדרום אמריקה לאפריקה ולחלקים מאסיה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
גובהו של עץ אבוקדו בר יכול להגיע ל-15 מטר.
 
הזן המתורבת קטן ממנו, ירוק עד, ובעל תפרחת לבנה.
 
צורתו של הפרי כצורת אגס והוא פרי סובטרופי.
 
מטעי אבוקדו נפוצים במרכז אמריקהדרום אמריקה, דרום ארצות הבריתספרד  קניה, דרום אפריקה, וישראל
 
צמח האבוקדו הוא חד ביתי. הפרחים קטנים ודו מיניים.
 
לאבוקדו אין יכולת האבקה עצמית שכן החלק נקבי והחלק הזכרי באותו פרח אינם מבשילים באותו זמן. לכן, בדרך כלל במטעי אבוקדו
 
נעשים מאמצים להגביר את סיכויי ההפריה על ידי שימוש בדבורים.  
 
קליפתו של פרי האבוקדו היא בשרנית וצבעה ירוק או שחור,  עתירת שומןחלבונים, וויטמינים A, B, C, D, E ו-F.
 
גלעינו של האבוקדו יחיד וקשה.
 
האבוקדו פורח בדרך כלל באביב והפרי מבשיל בחורף.
 
כל עוד לא קוטפים את הפרי אחוז השומן בו עולה. נהוג לקטוף את הפרי רק לאחר שהפרי עבר את סף תשעה אחוזי השומן. 
 
האבוקדו הוא אחד מהפירות היחידים המכיל שמן, יחד עם זיתים ואגוזים.
 
כ-20 אחוז מהרכבו התזונתי של האבוקדו מכיל שמנים, בעיקר שמנים רב בלתי רוויים (השמנים הבריאים לנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון  ומחלות לב) ובמיוחד חומצה לינולאית, העוזרת לגוף לייצר הורמונים חשובים.
 
מאחר ותכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע  - להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חימצון, קרינה והרעלה - כך גם תפקידו בגופנו.
 
זאת, נוסף על תפקידים אחרים שלו.
 
האבוקדו מכיל גם את כל חומצות האמינו החיוניות, מה שהופכו לבעל חלבון מלא.
 
דבר זה הופך אותו לבעל ערך רב לצמחונים, טבעונים, תינוקות, ילדים ולאנשים בתהליכי הבראה.
 
האבוקדו מכיל גם פחמימות - בעיקר סיבים תזונתיים שאינם מתעכלים, אך עוזרים בתהליך העיכול. 
 
הוא עשיר מאד באשלגן ודל בנתרן, ובכך מתאים לבעלי נטייה למחלות לב, כולסטרול וטריגליצרידים.
 
יש בו ברזל, סידן, מגנזיום ומעט ויטמין C. 
 
הוא מכיל 223 קלוריות ל-100 גרם. אבוקדו ממוצע שוקל 200-150 גרם. 
 
כל אלה הופכים אותו לפרי בעל ערך תזונתי גבוה ביותר ורצוי לשלבו בתפריט היומי.
 
נהוג לאכול את האבוקדו חי.
המאכל המקסיקני גווקמולי, שמקורו אינדיאני, עשוי מפרי האבוקדו.
 
יש אנשים שרגישים לאכילת הפרי.
 
האבוקדו משמש גם בתעשיית הקוסמטיקה, לייצור תכשירי שיער (שמפו) וקרמים טבעיים לעור, וזאת משום אחוז השומן הגבוה בפרי.
 
ישנם שלושה גזעים לחילוק האבוקדו:
 
1.    גזע מקסיקני בעל פרי קטן וקליפה דקה.
 
2.    גזע גוואטמלי, בעל פרי בינוני וקליפה עבה.
 
3.    גזע מערב הודי בעל פרי גדול. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
כפר בני ציון 60910 Kfar Bnei Zion   טלפון: 09-7419424 :Tel   פקס: 09-7485044 :Fax   מייל: Email: getzlern@gmail.com
 
 
הולכים על ירוק
 
 
 
שעות פתיחה 

ימים א-ה 8:00-16:30

יום שישי 8:00-15:00

שבתות וחגים סגור